fbpx Het verhaal van Aeroplastics | Entrakt

Het verhaal van Aeroplastics

We kennen Jerome Jacobs als de drijvende kracht achter de pop-upgalerij “Aeroplastics”. Enkele karen geleden blies hij met "Aeroplastics@Washington186" al een verlaten Jezuïetenklooster in de Washingtonstraat in Elsene nieuw leven in. In het voorjaar van 2021 contacteerden we hem opnieuw omdat we in hem een goede match zagen voor een nieuw pand dat we in beheer hadden gekregen. 

Een autogarage…

We stellen hem een oude autogarage in Ukkel voor. Het unieke aan dit pand is dat het een showroom combineert met een industrieel magazijn waar het dak met grote glaspartijen zorgt voor veel natuurlijk licht. Het metalen dakgebinte geeft de ruimte meteen een extra karaktervolle uitstraling. Bovendien is het pand voor het project dat Jerome wil realiseren erg gunstig gelegen tussen ‘Altitude 100’, Ukkel en Elsene. De juiste locatie voor Jeromes project, zo dachten we. Een pandbezoek later was hij het met ons eens.

…wordt kunstgalerij.

Na een lang leven als autogarage kon de ruimte best wel een opknapbeurt gebruiken. Maar het resultaat is dan ook de moeite waard! Om de opening in de kijker te zetten, pakt de galerij in de zomer van 2021 uit met een grote groepstentoonstelling getiteld “Come What May”. Meer dan dertig kunstenaars nemen er aan deel en stellen er hun schilderijen, beeldhouwwerken, video's, tekeningen, foto's en installaties tentoon. Eén jaar later, in mei 2022, loopt de tijdelijke activatie op deze locatie ten einde en sluit Jerome deze editie van de pop-upgalerij af met de groepstentoonstelling "Eyes Wide Shut". De galerij is open op afspraak tot 14 mei 2022.