fbpx Het verhaal van Aeroplastics | Entrakt

Het verhaal van Aeroplastics

We kennen Jerome Jacobs als de drijvende kracht achter de pop-upgalerij “Aeroplastics”. Enkele karen geleden blies hij met "Aeroplastics@Washington186" al een verlaten Jezuïetenklooster in de Washingtonstraat in Elsene nieuw leven in. Een tijdje geleden contacteerden we hem opnieuw omdat we in hem een goede match zagen voor een nieuw pand dat we in beheer hadden gekregen. 

Een autogarage…

We stellen hem een oude autogarage in Ukkel voor. Het unieke aan dit pand is dat het een showroom combineert met een industrieel magazijn waar het dak met grote glaspartijen zorgt voor veel natuurlijk licht. Het metalen dakgebinte geeft de ruimte meteen een extra karaktervolle uitstraling. Bovendien is het pand voor het project dat Jerome wil realiseren erg gunstig gelegen tussen ‘Altitude 100’, Ukkel en Elsene. De juiste locatie voor Jeromes project, zo dachten we. Een pandbezoek later was hij het met ons eens.

…wordt kunstgalerij.

Na een lang leven als autogarage kon de ruimte best wel een opknapbeurt gebruiken. Maar het resultaat mag dan ook gezien worden! Jeromes locatieproject "Aeroplastics@207VDK" neemt nu een goede 1.000 m² in beslag. Om de opening van de nieuwe ruimte in de kijker te zetten, pakt de galerij uit met een grote groepstentoonstelling getiteld “Come What May”. Meer dan dertig kunstenaars nemen er aan deel en stellen er hun schilderijen, beeldhouwwerken, video's, tekeningen, foto's en installaties tentoon. 

 

Ontdek galerij Aeroplastics

 

Een plek voor jouw project?

Naast de galerij van “Aeroplastics” blijft er nog ongeveer 2.500m² ruimte beschikbaar op deze locatie. Voel jij het kriebelen bij het zien van deze beelden en wil je met jouw project graag de nieuwe buur worden van Jerome? Laat van je horen! Wij luisteren graag naar jouw plannen!