fbpx Over ons | Entrakt

Waarom?

Enerzijds zijn er tal van initiatieven die tot bloei kunnen komen als ze hiervoor de ruimte hebben. Een lage instapdrempel helpt om de stap te zetten van idee naar realisatie. Daarnaast zijn er tal van ruimtes die tot bloei komen dankzij een levendig gebruik. Die ruimtes zijn meestal niet beschikbaar via de traditionele kanalen. Een tijdelijk gebruik laat toe deze ruimtes toch toegankelijk te maken.

Een ruimte die leeft geeft veel terug, zowel aan de eigenaar, aan de gebruiker als aan de buurt. Op die manier wordt er een meerwaarde gecreëerd en is 1 + 1 soms toch wel 3!

Wat?

Vertrekkende vanuit deze visie werd Entrakt opgericht in 2009 met als doel om tijdelijke projecten te koppelen aan beschikbare ruimtes in leegstaande gebouwen. Met andere woorden, we vullen op wat leegstaat en benutten wat onbenut blijft. Dit proces zo vlot mogelijk laten gebeuren voor de eigenaar, de gebruiker en de buurt is een stiel. Ondertussen heeft Entrakt via meer dan 100 projecten gerealiseerd een schat aan ervaring opgedaan op vlak van tijdelijk gebruik en activatie van leegstaande gebouwen.

Entrakt is met haar 10 jaar ervaring hierin een uitstekende partner om projecten, van groot tot klein, vlot te laten verlopen. Entrakt neemt de administratieve en technische taken op zich zodat alle partijen zich kunnen focussen op hun kerntaken.

De ambitie van Entrakt gaat echter verder. Waar mogelijk, denken wij mee na om gebouwen en terreinen een sociale, culturele en economische rol te laten spelen binnen hun specifieke context. Het activeren van gebouwen en terreinen, ze openstellen naar de buurt en wijdere omgeving, het uittesten van initiatieven met het oog op een langdurig gebruik… Wij gaan de uitdaging met veel plezier aan!

Voor wie?

Onze locaties vormen vaak een springplank voor beginnende organisaties en bedrijven, maar de omgeving die wordt gecreëerd is ook aantrekkelijk voor bestaande organisaties die zich willen vestigen in een inspirerende omgeving. Waar mogelijk, streven we naar een mix van vaste gebruikers en occasionele bezoekers die via workshops en vergader- en eventruimtes de projecten leren kennen.

Vacatures

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

Onze dienstverlening

Ben je op zoek naar een woning om in te wonen of naar een pand of kantoor, atelier, winkel of studio? Of zit je met een specifieke vraag? We helpen je graag verder!

Ook als eigenaar kan je gewoon rekenen op onze dienstverlening! Kies je voor louter facility management, bewoning, of een tijdelijk meerwaardeproject? Of heb je liever een dienstverlening-op-maat?

We adviseren je graag over je leegstaande pand en gaan samen op zoek naar een passende invulling.

Contacteer ons